4p
2 knippen grön sparris
1 msk smör
2 st hackade schalottenlök
2 tärningar grönsaksbuljong
8 dl vatten
2.5 dl vispgrädde
1 nypa flingsalt
2 krm svartpeppar
1 kruka dill
LAXROMSCROSTINI
0.5 st baguette i tunna skivor
1 dl crème fraiche
1 burk röd fiskrom, stenbitsrom, forellrom eller laxrom
1. Skär bort den nedre lite träiga delen på sparrisarna och dela resten i bitar.
2. Hetta upp en kastrull med smör och stek löken mjuk utan att den tar färg.
3. Tillsätt sparrisbitarna, häll på vatten och buljongtärningar. Sjud tills sparrisen är mjuk. Mixa till en slät soppa.
4. Tillsätt grädden, salta och peppra. Toppa med créme fraiche och hackad dill.
5. Rosta tunna baguetteskivor i torr panna eller ugn. Klicka på créme fraiche och laxrom.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg