Sparrissoppa
450 g sparris
2 msk kokosolja
6 st salladslök (eller 1 st gul lök)
2 st vitlöksklyftor
1 st mindre fänkål
1 stor näve spenat
½ l grönsaksbuljong
1 msk äppelcidervinäger (eller citronsaft)
salt & peppar
Topping
topparna på sparrisen
2,5 dl kokta puylinser
1 dl pumpafrön (rostade och saltade)
1 stort knippe bladpersilja
½ grön chili
1 msk olivolja
Sparrissoppa
Bryt av de grova ändarna på sparrisen.
Skär av sparristopparna och lägg dem åt sidan för att spara till toppingen.
Skär sparrisen i centimetertjocka bitar.
Hacka lök, vitlök, fänkål och fräs i några minuter eller tills det har mjuknat.
Tillsätt sparrisbitarna och fräs i ytterligare en minut på medelhög värme.
Tillsätt spenat, grönsaksbuljong och äppelcidervinäger.
Smaka av med salt och peppar.
Koka upp och låt småputtra i 10-15 minuter.
Använd tiden som soppan kokar till att förbereda toppingen.
Mixa soppan tills den är len och jämn.
Gör en sista avsmakning och tillsätt salt, peppar och vatten vid behov.
Servera denna ljuvliga sparrissoppa med en riklig mängd topping och njut!
Topping
Finhacka sparristoppar, chili och bladpersilja.
Blanda samtliga topping-ingredienser i en skål och rör om tills det är väl blandat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…