Placeholder

Sparris, vit

Ingredienser

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kgvit sparris färsk
1 lvatten
2 tsksalt
2 tskströsocker
1 msksmör
1 mskcitronsaft pressad

Gör så här

Koka vit sparris grundrecept — gör så här:

Skala sparrisen med potatisskalare uppifrån under knoppen och längs med.

Skär bort ca 2 cm längst ner en timme före tillagning och ställ i vatten.

Spara skalen och koka dem med vatten, salt, socker, smör och citronsaft 10 min till en sparrisbuljong.

Sila ifrån skalen och sjud sparrisen 10–15 min i buljongen. Den ska fortfarande vara lite knaprig. Spara kokspadet till en soppa.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.