För 4 person(er)
Ingredienser
1 kgvit sparris färsk
1 lvatten
2 tsksalt
2 tskströsocker
1 msksmör
1 mskcitronsaft pressad
Koka vit sparris grundrecept — gör så här:
Skala sparrisen med potatisskalare uppifrån under knoppen och längs med.
Skär bort ca 2 cm längst ner en timme före tillagning och ställ i vatten.
Spara skalen och koka dem med vatten, salt, socker, smör och citronsaft 10 min till en sparrisbuljong.
Sila ifrån skalen och sjud sparrisen 10–15 min i buljongen. Den ska fortfarande vara lite knaprig. Spara kokspadet till en soppa.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…