Sparris:
8 vita sparrisar
2,7 liter vatten
3 dl citronsaft (cirka 6 citroner)
¾ dl salt
1 kruka timjan
Hollandaise (jag körde köpesås)
Tillbehör:
2-3 skivor kavring
2 msk smör
Din favoritrom (inte alkoholen)
Ramslök (blommor, blad och finhackade stjälkar)
?
Skala sparrisen och skär bort det träiga vid roten. Koka upp vattnet och tillsätt citron, salt och timjan. Lägg sparrisen i en ugnsform och häll över vätskan så att det täcker väl. Täck så att all värme stannar kvar. Låt stå i minst 45 minuter.
⏲
Pulverisera kavringen i en matberedare. Torrosta cirka 2 minuter på medelvärme. Tillsätt smöret och stek krispigt. Häll av på hushållspapper.
⏲
Servera sparrisen ljummen tillsammans med en riklig dos hollandaise. Strö över brödkrispet och toppa med några teskedar (i mitt fall röding-) rom och ramslök.
Om du uppskattar mitt konto skulle jag bli superglad om du,
Följer @the.real.cg.lagar.mat på Instagram ✨
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng