6 portioner
Köttfärssås:
3 rödlökar
2 klyftor vitlök
3 morötter
½ fänkål
2 kvistar rosmarin
2 skivor bacon el sidfläsk, gärna rökt
500 g högrev
1 burk krossade tomater 400 g
1 tsk tomatpuré
1 tsk rödvinsvinäger
3 lagerblad
400 ml köttbuljong ekologisk
olivolja
salt och peppar
Tillbehör:
500 g spagetti
parmesan
(färsk basilika)
Förberedelser och tillagning:
Hacka lök, vitlök, morötter, fänkål, rosmarin och skär pancettan i tunna skivor.
Fräs allt på mediumvärme med en ordentlig skvätt olivolja under lock i 10-15 minuter eller tills det är gyllene och mjukt. Rör om då och då.
Hacka högreven i fina små bitar fräs med grönsakerna och pancettan på hög värme.
Addera tomaterna, lagerbladen, buljongen och rödvinsvinäger, låt puttra under lock i cirka en timme. Rör om då och då. Ta av locket och koka ytterligare 15-20 minuter tills att såsen börjar tjockna.
Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
Smaka av såsen med salt, peppar och vinäger om nödvändigt.
Lägg upp såsen på tallriken gör ett litet hål i mitten där du placerar spagetti, riv över parmesan och njut.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng