Späda primörer och älg i kryddig buljong

Ingredienser

4 portioner:
350 g kokt älgytterlår kokas i bit (tärnas). Kokas i vatten och mörkt öl med salt,peppar,lagerblad. Koktid ca 3 timmar.

8 st färsk vit sparris kokas 1 tsk socker 1 msk salt en klick smör kokas i vatten skalade i ca 8 minuter.

Grönsakerna kokas ilättsaltat vatten i 2 minuter.
8 st färsk liten knippmorot
8 st små blomkålsbuketter
20 st sugersnaps
10 st färskpotatis kokas klar i lätt saltat vatten
1 liter god buljong
2 dl plockade örter

Gör så här

Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.

Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter.

Bra bröd steks i smör, olivolja och riven vitlök.

Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.