4 portioner:
350 g kokt älgytterlår kokas i bit (tärnas). Kokas i vatten och mörkt öl med salt,peppar,lagerblad. Koktid ca 3 timmar.
8 st färsk vit sparris kokas 1 tsk socker 1 msk salt en klick smör kokas i vatten skalade i ca 8 minuter.
Grönsakerna kokas ilättsaltat vatten i 2 minuter.
8 st färsk liten knippmorot
8 st små blomkålsbuketter
20 st sugersnaps
10 st färskpotatis kokas klar i lätt saltat vatten
1 liter god buljong
2 dl plockade örter
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.
Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter.
Bra bröd steks i smör, olivolja och riven vitlök.
Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…