Tonfisk
1 vitlöksklyfta
560 g fryst, tinad vit tonfiskfilé
3/4 dl ketjap manis
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
Sallad
1/2 rödlök
1 morot
1/4 purjolök
1/2 gurka
1 röd chilifrukt
2 avokador
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Till servering
sesamfrön
färsk koriander eller ärtskott
klyftor av lime
Tonfisk: Skala och finhacka vitlöken. Skär tonfisken i små tärningar. Blanda med vitlök, ketjap manis, olja och salt i en skål. Ställ in i kylen 1 timme, rör då och då.
Stek tonfisken med marinaden i en stekpanna några minuter (den får gärna ha en rå kärna kvar i mitten). Krydda med salt.
Toppa salladen med den stekta tonfisken. Strö över sesamfrön och koriander eller ärtskott. Servera med limeklyftor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…