2 gula lökar
300g potatis
1 burk kikärter
1 morot
1 zucchini
2 tomater
1 msk spiskummin
2 hönsbuljongtärningar
6 dl vatten
3-4 msk fryst hackad persilja
1 msk finrivet citronskal
1 dl matyoghurt
Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen och moroten. Fräs detta i 2 msk olja i en kastrull utan att det tar färg, ca 5 min.
Smula buljongtärningarna och tillsätt dem tillsammans med spiskummin och fräs någon minut under omrörning.
Tillsätt vatten och låt koka under lock va 10 min. Mosa grönsakerna grovt med en potatisstöt.
Skär zuchinnin och tomaterna i små tärningar. Tillsätt dem och kikärterna med sitt spad. Späd ev. Med mer vatten och koka utan lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Strö över persiljan och det rivna citronskalet och servera med en klick matyoghurt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng