Placeholder

Soppa med zucchini och kikärtor

Ingredienser

2 gula lökar
300g potatis
1 burk kikärter
1 morot
1 zucchini
2 tomater
1 msk spiskummin
2 hönsbuljongtärningar
6 dl vatten
3-4 msk fryst hackad persilja
1 msk finrivet citronskal
1 dl matyoghurt

Gör så här

Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen och moroten. Fräs detta i 2 msk olja i en kastrull utan att det tar färg, ca 5 min.
Smula buljongtärningarna och tillsätt dem tillsammans med spiskummin och fräs någon minut under omrörning.
Tillsätt vatten och låt koka under lock va 10 min. Mosa grönsakerna grovt med en potatisstöt.
Skär zuchinnin och tomaterna i små tärningar. Tillsätt dem och kikärterna med sitt spad. Späd ev. Med mer vatten och koka utan lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Strö över persiljan och det rivna citronskalet och servera med en klick matyoghurt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr