Placeholder

Söndagsgod leverstuvning

Ingredienser

2 lökar
ca 200 g färsk svamp
3 msk smör
400 g nötlever
1,5 msk vetemjöl
1,5 tsk salt
vitpeppar
spadet från 1 burk tomater
på 400 g
1 krossad vitlöksklyfta
1 lagerblad

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Dela svampen och bryn lök och svamp i smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta.

2. Skär levern i stora tärningar och vänd dem i en blandning av vetemjöl, salt och vitpeppar. Bryn levertärningarna och lägg också dem i grytan.

3. Vispa ur stekpannan med litet vatten och häll det över levern. Tillsätt tomatspad, vitlök och lagerblad.

4. Koka stuvningen under lock ca 15 minuter. Servera med vitkålssallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.