Placeholder

Söndagsbiffar

Ingredienser

500 g nöt- eller blandfärs
1,5 tsk salt
2 tsk lätt krossade grönpepparkorn
1 liten, mycket finhackad gul lök
1 äggula
200 g färska champinjoner
smör
1 msk pressad citronsaft
1,5 - 2 dl vispgrädde

Gör så här

1. Blanda samman färsen med salt, hälften av pepparkornen samt lök och äggula. Ansa och skölj champinjonerna. Dela dem i mindre bitar om de är stora.

2. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i litet smör 3 - 4 minuter/sida. Lägg dem på ett varmt fat och täck med folie.

3. Diska stekpannan. Lägg litet smör i pannan och bryn svampen. Strö över resten av pepparkornen och häll på citornsaft och grädde. Smaka av med salt. Låt koka ett par minuter.

4. Häll såsen över biffarna och servera med kokt potatis och sallad.

4 - 5 personer

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.