Till 10 st:
1 tsk kardemummakärnor
50 g smör
2 dl mjölk
15 g jäst
0,5 dl strösocker
Ca 5 dl vetemjöl
Fyllningen:
1,5 dl vispad grädde
Marsankräm gjord på 2 dl mjölk
Ett par jordgubbar
Garnering:
1,5 dl vispad grädde
ett par jordgubbar
Såhär gör du:
1. Mortla kardemumman.
2. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt sen mjölken. Värm till fingervarmt (37 grader ca). Häll sen över jästen och rör tills den löst sig.
3. Tillsätt resterande ingredienser (spara lite av mjölet till utbakning). Arbeta ihop till en deg och kör ca 5 min i maskin. Låt jäsa under bakhandduk eller plast i ca 45 min.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Rulla till bollar och låt jäsa 15 min under bakhandduk. Starta ugnen på 225 grader,
5. Kavla ut till cirklar (ca 20 cm i diameter, 1-2 mm tjocka), lägg på plåtar med bakplåtspapper och nagga. Grädda sen mitt i ugnen i ca 3 minuter. Låt svalna.
6. Vispa grädden och häll i ena delen i spritspåse och ha andra i en bunke. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Vispa ihop marsanen.
7. Ta fram bröden och lägg lite vaniljkräm först. Lägg ett lager grädde över och toppa med lite jordgubbar. Vik ihop och spritsa lite grädde som topping och lägg några bitar jordgubbar. Klä om du vill in och pudra med florsocker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng