200 g mjukt smör
4 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
1/3 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kardemumma
5,5 dl vetemjöl
300 g rabarber
300 g jordgubbar
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg 2 bakplåtspapper omlott i en ugnsplåt, 30 x 40 cm, med hög kant.
2. Rör ihop smör och socker ordentligt. Tillsätt ägg, vaniljpulver och kardemumma samt vetemjölet pö om pö. Häll smeten i långpannan och bred ut den ordentligt.
3. Skär rabarbern i cm-bitar och jordgubbarna i kvartar. Fördela frukten jämnt över smeten och tryck till litet.
4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter, kakan ska inte vara helt torr. Ta ut, låt svalna och skär sedan i bitar.
5. Kakan mår bara bättre av att stå till sig en dag eller två.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…