200 g mjukt smör
4 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
1/3 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kardemumma
5,5 dl vetemjöl
300 g rabarber
300 g jordgubbar
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg 2 bakplåtspapper omlott i en ugnsplåt, 30 x 40 cm, med hög kant.
2. Rör ihop smör och socker ordentligt. Tillsätt ägg, vaniljpulver och kardemumma samt vetemjölet pö om pö. Häll smeten i långpannan och bred ut den ordentligt.
3. Skär rabarbern i cm-bitar och jordgubbarna i kvartar. Fördela frukten jämnt över smeten och tryck till litet.
4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter, kakan ska inte vara helt torr. Ta ut, låt svalna och skär sedan i bitar.
5. Kakan mår bara bättre av att stå till sig en dag eller två.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng