Placeholder

Sommarrutor

Ingredienser

200 g mjukt smör
4 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
1/3 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kardemumma
5,5 dl vetemjöl
300 g rabarber
300 g jordgubbar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg 2 bakplåtspapper omlott i en ugnsplåt, 30 x 40 cm, med hög kant.

2. Rör ihop smör och socker ordentligt. Tillsätt ägg, vaniljpulver och kardemumma samt vetemjölet pö om pö. Häll smeten i långpannan och bred ut den ordentligt.

3. Skär rabarbern i cm-bitar och jordgubbarna i kvartar. Fördela frukten jämnt över smeten och tryck till litet.

4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter, kakan ska inte vara helt torr. Ta ut, låt svalna och skär sedan i bitar.

5. Kakan mår bara bättre av att stå till sig en dag eller två.

24 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.