Sommarpavlova / Katarina Kling

Ingredienser

5 st äggvitor rumstempererade
340 g strösocker
1 msk maizena
0,5 tsk salt
0,5 tsk citronsaft
5 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk 397 g eller motsvarande Dulce de leche
Somriga bär

Gör så här

1.Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så fortsätter du att vispa i 5 minuter. Blanda till sist i maizena, salt och citronsaft.
2. Ha ut marängen i en rund ring på ett bakplåtspapper Grädda i ca 1 tim. Stäng av värmen men låt den stå kvar på eftervärmen någon timme till.
3. Vispa grädden. När den är nästan tjock vispar du i den karamelliserade mjölken.
4. Spritsa grädden på marängen och dekorera med bär.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.