5 st äggvitor rumstempererade
340 g strösocker
1 msk maizena
0,5 tsk salt
0,5 tsk citronsaft
5 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk 397 g eller motsvarande Dulce de leche
Somriga bär
1.Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så fortsätter du att vispa i 5 minuter. Blanda till sist i maizena, salt och citronsaft.
2. Ha ut marängen i en rund ring på ett bakplåtspapper Grädda i ca 1 tim. Stäng av värmen men låt den stå kvar på eftervärmen någon timme till.
3. Vispa grädden. När den är nästan tjock vispar du i den karamelliserade mjölken.
4. Spritsa grädden på marängen och dekorera med bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…