4 portioner
4 gelatinblad
5 dl dl lättmjölk
300 gr skalad rabarber
1 msk socker
Gör så här:
Skär rabarbern i mindre bitar. Koka i kastrull tillsammans med sockret tills rabarbern är mjuk. Smaka av med socker och tillsätt mer om det behövs. Låt svalna och ställ i frys tills den börjar stelna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min eller enligt anvisningar på paketet. Sjud 2 dl mjölk, lägg i de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta i mjölken. Vispa resten av mjölken och den kalla rabarbern någon minut och tillsätt sedan gelatinblandningen. Vispa ytterligare några minuter till en fluffig massa.
Häll upp i portionsformar och ställ i kyl 1-2 timmar eller tills fromagen stelnat.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 8, Blå 8, Lila 8 för hela satsen om man använder lättmjölk och sötningsmedel istället för strösocker.
SmartPoints Flex: 8 SP Flex för hela satsen om man använder lättmjölk och sötningsmedel istället för strösocker.
SmartPoints: 8 SP för hela satsen om man använder lättmjölk och sötningsmedel istället för strösocker.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng