4 portioner
4 gelatinblad
5 dl dl lättmjölk
300 gr skalad rabarber
1 msk socker
Gör så här:
Skär rabarbern i mindre bitar. Koka i kastrull tillsammans med sockret tills rabarbern är mjuk. Smaka av med socker och tillsätt mer om det behövs. Låt svalna och ställ i frys tills den börjar stelna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min eller enligt anvisningar på paketet. Sjud 2 dl mjölk, lägg i de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta i mjölken. Vispa resten av mjölken och den kalla rabarbern någon minut och tillsätt sedan gelatinblandningen. Vispa ytterligare några minuter till en fluffig massa.
Häll upp i portionsformar och ställ i kyl 1-2 timmar eller tills fromagen stelnat.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 8, Blå 8, Lila 8 för hela satsen om man använder lättmjölk och sötningsmedel istället för strösocker.
SmartPoints Flex: 8 SP Flex för hela satsen om man använder lättmjölk och sötningsmedel istället för strösocker.
SmartPoints: 8 SP för hela satsen om man använder lättmjölk och sötningsmedel istället för strösocker.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…