1 dl socker
1 dl vatten
2 mogna mangofrukter à 300 - 350 g
1 dl pressad apelsinjuice
0,5 dl pressad citronjuice
1 äggvita
1. Koka socker och vatten häftigt 1 minut. Kyl i vattenbad.
2. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar. Kör i matberedare eller mixer tillsammans med sockerlag och citrussaft till en slät puré. Tillsätt äggvitan och frys massan i glassmaskin ca 20 minuter.
3. Förvara mangosorbeten i frys och temperera gärna i kylen en stund före servering.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…