Solbackarutor

Ingredienser

(Form 30x40 med bakplåtspapper)

200 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 äggulor
1 msk vatten
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

200 g mörk eller ljus choklad

3 äggvitor
2,5 dl strösocker

Gör så här

Vispa smör och de båda sockersorterna poröst.
Tillsätt äggulor och vatten och vispa lite till.
Blanda ner de torra ingredienserna i smörblandningen.
Nu har du en ganska fast smet som man lättast trycker ut i formen med mjölade händer.
Smält chokladen och bred ut den över degen.
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Tillsätt sockret, lite i taget och vispa tills du har en fast maräng.
Bred marängen över chokladen.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Skär kakan i rutor när den svalnat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.