(Form 30x40 med bakplåtspapper)
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 äggulor
1 msk vatten
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
200 g mörk eller ljus choklad
3 äggvitor
2,5 dl strösocker
Vispa smör och de båda sockersorterna poröst.
Tillsätt äggulor och vatten och vispa lite till.
Blanda ner de torra ingredienserna i smörblandningen.
Nu har du en ganska fast smet som man lättast trycker ut i formen med mjölade händer.
Smält chokladen och bred ut den över degen.
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Tillsätt sockret, lite i taget och vispa tills du har en fast maräng.
Bred marängen över chokladen.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Skär kakan i rutor när den svalnat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng