300 g kallt sojakött
2 tsk strösocker
3 msk ljus kinesisk soja
1 tsk sesamolja
3—5 msk chiliolja med sediment, Chiu Chow chili oil eller gör egen, se Sidan153 4 salladslökar
1 nypa rostad, mortlad sichuanpeppar
1. Skär sojaköttet i 2 cm stora kuber.
2. Rör ut sockret i sojan tills det lösts upp och ror sedan ner sesamoljan.
3. Tillsätt 3 msk chiliolja, blanda och smaka av. Är hettan inte outhärdlig ökar du på till 5 msk, tänk på att kycklingköttet kommer att mildra styrkan.
4. Blanda ner sojaköttet i såsen. Skär salladslöken i 2 cm långa bitar och vänd ner strax fore servering, toppa med sichuanpeppar.
5. Smaka av. Sötma, styrka, sälta och en ton av sesam ska kännas tydligt tillsammans.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…