Placeholder

Sojakuber i röd olja

Ingredienser

300 g kallt sojakött
2 tsk strösocker
3 msk ljus kinesisk soja
1 tsk sesamolja
3—5 msk chiliolja med sediment, Chiu Chow chili oil eller gör egen, se Sidan153 4 salladslökar
1 nypa rostad, mortlad sichuanpeppar

Gör så här

1. Skär sojaköttet i 2 cm stora kuber.

2. Rör ut sockret i sojan tills det lösts upp och ror sedan ner sesamoljan.

3. Tillsätt 3 msk chiliolja, blanda och smaka av. Är hettan inte outhärdlig ökar du på till 5 msk, tänk på att kycklingköttet kommer att mildra styrkan.

4. Blanda ner sojaköttet i såsen. Skär salladslöken i 2 cm långa bitar och vänd ner strax fore servering, toppa med sichuanpeppar.

5. Smaka av. Sötma, styrka, sälta och en ton av sesam ska kännas tydligt tillsammans.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.