800 g Karré eller grytbitar av gris
1 burk goda krossade tomater
100 g färsk ingefära
2 gula lökar
4 stora rökta vitlöksklyftor
½ tsk srirachasås (Stark Chilisås)
1 msk soja
1 röd chili
1 tsk rökt salt
Rubb Till Köttet
1 tsk Rökt Salt
1 Msk Peppar
1 Msk Enbär
1 Msk Torkad Mald Ingefära
Olja Till Lergrytamed
Lergryta
1. Lägg lergrytan i vattenbad i minst tjugo minuter
2. Lägg kryddorna till rubbet i en mortel eller kaffekvarn och finfördela dem.
3. Putsa köttet och gnugga in lagom med tunn i det. Överbliven rubb sparas i burk med lock.
4. Smörj den vattenbad är lergrytan med olja.
5. Skala ingefäran och löken och skölj chilin. Dela dem i bitar och lägg dem i lergrytan.
6. Lägg i de skalade vitlöksklyftorna och slå i de krossade tomaterna. Skölj ur burken med lite vatten och häll i det också. Tillsätt srirachasås och soja och det rökta saltet.
7. Lägg köttet ovanpå och ställ in lergrytan i kall ugn.
8. Sätt ugnen på 125 grader och låt den stå tills du kan dra isär köttet med en gaffel. Fyra-fem timmar tar det. Det får inte bli torrt, men heller inte för blött.
Servera med sallad, pitabröd och gärna Mojo rojo, en spansk sås med vitlök, kumminfrön och paprika.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…