Sockerfri ketchup

Ingredienser

1 msk olivolja
½ (55 g) gul lök, riven eller finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk tomatpuré
1 dl rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 lagerblad
1 tsk paprikapulver
1 tsk korianderfrön
½ tsk mald kryddnejlika
½ tsk mald svartpeppar
1 krm cayennepeppar
400 g konserverade hela tomater

Gör så här

Stek lök, vitlök och tomatpuré i olja några minuter på medelhög värme i en kastrull. Löken ska bli mjuk och glansig, inte brynt.

Tillsätt vinäger, lagerblad, kryddor och tomater. Låt puttra i några minuter till.

Sänk värmen och koka vidare på låg värme i 20 minuter. Ta upp lagerbladet.

Mixa ketchupen slät med stavmixer eller i blender. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, nymald svartpeppar och kanske lite mer vinäger.

Beroende på hur fast du vill ha din ketchup kan du koka den ytterligare en stund på låg värme. Förvara i kylen 1-2 veckor eller frys in.

Tips
Konserverade tomater på burk ger bäst smak men det går också bra med vanligt tomatkross av god kvalitet.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr