1 msk olivolja
½ (55 g) gul lök, riven eller finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk tomatpuré
1 dl rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 lagerblad
1 tsk paprikapulver
1 tsk korianderfrön
½ tsk mald kryddnejlika
½ tsk mald svartpeppar
1 krm cayennepeppar
400 g konserverade hela tomater
Stek lök, vitlök och tomatpuré i olja några minuter på medelhög värme i en kastrull. Löken ska bli mjuk och glansig, inte brynt.
Tillsätt vinäger, lagerblad, kryddor och tomater. Låt puttra i några minuter till.
Sänk värmen och koka vidare på låg värme i 20 minuter. Ta upp lagerbladet.
Mixa ketchupen slät med stavmixer eller i blender. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, nymald svartpeppar och kanske lite mer vinäger.
Beroende på hur fast du vill ha din ketchup kan du koka den ytterligare en stund på låg värme. Förvara i kylen 1-2 veckor eller frys in.
Tips
Konserverade tomater på burk ger bäst smak men det går också bra med vanligt tomatkross av god kvalitet.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng