Sockerfri crème brulée med smak av ju

Ingredienser

6 port

4,25 dl vispgrädde
2 tsk pepparkakskrydda
2 msk erytritol (valfritt)
1 krm vaniljpulver
4 äggulor
½ Clementin (valfritt)

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Koka upp grädden tillsammans med kryddor och eventuell sötning i en kastrull.

Vispa ner den varma grädden i äggulorna, lite i taget.

Häll upp i ugnsfasta portionsformar och ställ ner dem i en långpanna eller annan ugnsform med kant, fylld med varmt vatten. Vattnet ska täcka upp till halva höjden på formarna. Vattenbadet gör att brulén tillagas skonsamt och blir härligt krämig. Grädda 30 min i ugnen.

Lyft ur formarna från vattenbadet och låt dem svalna.

Serveras antingen ljummen eller kall, gärna med en clementinklyfta för extra sötma.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.