6 port
4,25 dl vispgrädde
2 tsk pepparkakskrydda
2 msk erytritol (valfritt)
1 krm vaniljpulver
4 äggulor
½ Clementin (valfritt)
Sätt ugnen på 180 grader.
Koka upp grädden tillsammans med kryddor och eventuell sötning i en kastrull.
Vispa ner den varma grädden i äggulorna, lite i taget.
Häll upp i ugnsfasta portionsformar och ställ ner dem i en långpanna eller annan ugnsform med kant, fylld med varmt vatten. Vattnet ska täcka upp till halva höjden på formarna. Vattenbadet gör att brulén tillagas skonsamt och blir härligt krämig. Grädda 30 min i ugnen.
Lyft ur formarna från vattenbadet och låt dem svalna.
Serveras antingen ljummen eller kall, gärna med en clementinklyfta för extra sötma.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…