225 g smör
3 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl nypressad apelsinsaft
Garnering och fyllning:
socker
fruktmos
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
3. Vispa äggen skummiga. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en luftig, pösig smet. Blanda ned det smälta, avsvalnade smöret.
4. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen till smeten växelvis med apelsinsaften. Bred ut smeten i långpannan.
5. Grädda kakan 6 - 8 minuter tills den höjt sig och fått fin färg. Ta ut den och sockra över halva ytan. Låt kakan ligga kvar på papperet och kallna. Dela den sedan i två halvor.
6. Bred den osockrade halvan med fruktmos och lägg den andra halvan ovanpå. Skär upp kakan i fyrkantiga bitar.
15 st dubbla
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…