Placeholder

Snabbgott till kaffet

Ingredienser

225 g smör
3 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl nypressad apelsinsaft

Garnering och fyllning:
socker
fruktmos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

3. Vispa äggen skummiga. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en luftig, pösig smet. Blanda ned det smälta, avsvalnade smöret.

4. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen till smeten växelvis med apelsinsaften. Bred ut smeten i långpannan.

5. Grädda kakan 6 - 8 minuter tills den höjt sig och fått fin färg. Ta ut den och sockra över halva ytan. Låt kakan ligga kvar på papperet och kallna. Dela den sedan i två halvor.

6. Bred den osockrade halvan med fruktmos och lägg den andra halvan ovanpå. Skär upp kakan i fyrkantiga bitar.

15 st dubbla

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.