50 g smör
0,5 dl honung
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
50 g mandelmassa
pärlsocker
1. Sätt ugnen på 240 grader.
2. Mixa smör, honung och bakpulver krämigt i en matberedare. Mixa i ägget och till sist mjölk och mjöl. Klicka ut smeten i bullformar på en plåt.
3. Dela mandelmassan i 8 bitar och rulla dem till kulor. Tryck ned en kula i mitten på varje bulle. Strö över pärlsocker och grädda ca 10 minuter tills bullarna är genomgräddade och har fått fin färg.
4. Låt bullarna svalna något på galler. Servera dem nygräddade och litet ljumma.
8 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk