500 g benfritt nötkött i strimlor
(innanlår eller fransyska)
Marinad:
3 msk matolja
2 msk äkta soya
1 msk vinäger
1 söndersmulat lagerblad
1 tsk sesamfrön eller
hela senapsfrön
1 msk smör
1 grön paprika
salt, vitpeppar
1. Blanda samman marinaden. Lägg köttet i en skål eller i en tjock plastpåse. Häll över marinaden och låt köttet stå i kylskåp eller på annan kall plats ca 4 timmar, gärna längre. Du kan också låta det stå framme i köket 2 timmar. Ta upp köttet och låt det rinna av.
2. Bryn köttet i en stekpanna i litet smör. Minska värmen och späd med ungefär 3 msk av marinaden och 2 msk vatten. Låt köttet eftersteka ca 8 minuter på svag värme under lock.
3. Skölj under tiden paprikan. Dela den och ta noga bort alla kärnor. Strimla den. Lägg paprikan i stekpannan med köttet och låt den fräsa med några minuter.
4. Smaksätt ev köttet med salt och litet nymalen vitpeppar. Soyan och sesamfröna ger fin smak åt köttet.
5. Gott att servera med nykokt ris eller spaghetti och en avocadosallad med tomat och gräslök.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng