Placeholder

Snabba biffpannan

Ingredienser

500 g benfritt nötkött i strimlor
(innanlår eller fransyska)

Marinad:
3 msk matolja
2 msk äkta soya
1 msk vinäger
1 söndersmulat lagerblad
1 tsk sesamfrön eller
hela senapsfrön

1 msk smör
1 grön paprika
salt, vitpeppar

Gör så här

1. Blanda samman marinaden. Lägg köttet i en skål eller i en tjock plastpåse. Häll över marinaden och låt köttet stå i kylskåp eller på annan kall plats ca 4 timmar, gärna längre. Du kan också låta det stå framme i köket 2 timmar. Ta upp köttet och låt det rinna av.

2. Bryn köttet i en stekpanna i litet smör. Minska värmen och späd med ungefär 3 msk av marinaden och 2 msk vatten. Låt köttet eftersteka ca 8 minuter på svag värme under lock.

3. Skölj under tiden paprikan. Dela den och ta noga bort alla kärnor. Strimla den. Lägg paprikan i stekpannan med köttet och låt den fräsa med några minuter.

4. Smaksätt ev köttet med salt och litet nymalen vitpeppar. Soyan och sesamfröna ger fin smak åt köttet.

5. Gott att servera med nykokt ris eller spaghetti och en avocadosallad med tomat och gräslök.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr