1,5 dl socker
7,5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g kylskåpskallt smör
3,5 dl filmjölk
Fyllning:
ca 1,5 dl äppelmos
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda socker, vetemjöl, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
3. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg. Fördela degen i 20 muffinsformar eller i ett muffinsbleck. Gör en grop i varje bulle och lägg dit en klick äpelmost.
4. Grädda mitt i ugnen 12 - 13 minuter. Dessa bullar är godast nybakta, så frys in dem som blir över och ta fram och tina dem i ugnen vid servering.
20 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng