4 portionsbitar fisk, t ex torsk
eller lax, ca 600 g
1 purjolök
2 dl grädde
2 dl crème fraìche
saft av 1 citron
2 msk hackad dill
salt
nymalen vitpeppar
fiskkrydda, t ex Santa
Maria Seafood & Fish
1 dl lagrad ost, gärna parmesan
eller västerbotten
3 msk smör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Lägg purjon i botten på en ugnsform och lägg på den tinade fisken. Krydda.
3. Vispa ihop grädde, crème fraîche, citron, dill och rejält med kryddor och slå det över. Strö över osten. Tillaga 20 - 25 minuter och servera med potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng