Placeholder

Snabb och enkel fiskgratäng

Ingredienser

4 portionsbitar fisk, t ex torsk
eller lax, ca 600 g
1 purjolök
2 dl grädde
2 dl crème fraìche
saft av 1 citron
2 msk hackad dill
salt
nymalen vitpeppar
fiskkrydda, t ex Santa
Maria Seafood & Fish
1 dl lagrad ost, gärna parmesan
eller västerbotten
3 msk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Lägg purjon i botten på en ugnsform och lägg på den tinade fisken. Krydda.

3. Vispa ihop grädde, crème fraîche, citron, dill och rejält med kryddor och slå det över. Strö över osten. Tillaga 20 - 25 minuter och servera med potatis.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.