4 portioner
Ingredienser
Gör så här
Näringsvärde
– 1 liter fiskbuljong
– 2 msk tomatpuré
– 275 g mjukost med kräftsmak
– 2 dl crème fraiche
– 1 burk kräftstjärtar i lag, 170 g
– 4 msk vetemjöl
– 1 tsk salt
– ½ tsk sambal oelek
– 3 msk hackad dill
1. Koka upp buljong och tomatpuré i en kastrull. Tillsätt ost och crème fraiche och blanda. Koka upp.
2. Låt kräftstjärtarna rinna av i sil men spara spadet.
3. Blanda spadet med mjölet och rör ner det i soppan. Sjud 5 min. Tillsätt kräftstjärtarna och smaka av med salt och sambal. Strö över dill.
Kockens tips
Byt ut vetemjölet mot ris- eller potatismjöl för glutenfritt. Välj laktosfri ost och crème fraiche för laktosfritt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…