Snabb kräftsoppa med mjukost och dill

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser
Gör så här
Näringsvärde
– 1 liter fiskbuljong
– 2 msk tomatpuré
– 275 g mjukost med kräftsmak
– 2 dl crème fraiche
– 1 burk kräftstjärtar i lag, 170 g
– 4 msk vetemjöl
– 1 tsk salt
– ½ tsk sambal oelek
– 3 msk hackad dill

Gör så här

1. Koka upp buljong och tomatpuré i en kastrull. Tillsätt ost och crème fraiche och blanda. Koka upp.
2. Låt kräftstjärtarna rinna av i sil men spara spadet.
3. Blanda spadet med mjölet och rör ner det i soppan. Sjud 5 min. Tillsätt kräftstjärtarna och smaka av med salt och sambal. Strö över dill.
Kockens tips
Byt ut vetemjölet mot ris- eller potatismjöl för glutenfritt. Välj laktosfri ost och crème fraiche för laktosfritt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.