8 dl rågsikt
4 dl vetemjöl
2 msk bikarbonat
1 tsk salt
6 dl filmjölk
4 dl mörk- eller brödsirap
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två avlånga brödformar och pudra dem med vetemjöl.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Blanda filmjölk och sirap och rör ner det i mjölblandningen. Rör om så att allt blandar sig.
4. Fördela smeten i de två formarna. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 60 minuter. Täck limporna de sista 10 - 15 min, så att de inte blir för brända. Låt svalna på ett galler.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…