Placeholder

Snabb Grönsakssoppa

Ingredienser

1 portion
1 stor potatis
0,5 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
10 cm purjolök eller 0,5 gul lök
0,5 vegetarisk buljongtärning
1 (ca 250 g) broccolistånd eller 250 g djupfrysta eller färska grönsaker
1 dl matyoghurt eller 2 msk crème fraiche + 0,5 dl mjölk

Garnering:
Några räkor, kokt fisk eller bitar av fetaost
Basilika eller andra gröna blad

Gör så här

Skala potatisen och skär den i små bitar.
Skala och skiva vitlöken. Snitta purjo­löken, skölj mellan bladen och strimla fint.

Hetta upp oljan i en stor kastrull. Lägg i vitlök och purjolök, låt fräsa men inte ta färg. Lägg i potatisen och rör om.

Tillsätt 2 dl vatten och smula över buljongtärningen. Koka upp under lock och låt koka i 5 minuter.
Skär bort den grövre delen av broccolistjälken och skär resten i mindre bitar. Lägg i potatiskoket. Låt koka i ytterligare 5 minuter tills grönsakerna är mjuka.

Mixa grönsakerna till mos i matberedare eller mosa dem med potatisstöt.
Värm åter upp grytan, späd med vatten om det behövs, koka upp och rör i matyoghurt.
Smaka av soppan med salt och eventuellt vinäger om du blandat rotfrukter i soppan. Garnera.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.