1 portion
1 stor potatis
0,5 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
10 cm purjolök eller 0,5 gul lök
0,5 vegetarisk buljongtärning
1 (ca 250 g) broccolistånd eller 250 g djupfrysta eller färska grönsaker
1 dl matyoghurt eller 2 msk crème fraiche + 0,5 dl mjölk
Garnering:
Några räkor, kokt fisk eller bitar av fetaost
Basilika eller andra gröna blad
Skala potatisen och skär den i små bitar.
Skala och skiva vitlöken. Snitta purjolöken, skölj mellan bladen och strimla fint.
Hetta upp oljan i en stor kastrull. Lägg i vitlök och purjolök, låt fräsa men inte ta färg. Lägg i potatisen och rör om.
Tillsätt 2 dl vatten och smula över buljongtärningen. Koka upp under lock och låt koka i 5 minuter.
Skär bort den grövre delen av broccolistjälken och skär resten i mindre bitar. Lägg i potatiskoket. Låt koka i ytterligare 5 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Mixa grönsakerna till mos i matberedare eller mosa dem med potatisstöt.
Värm åter upp grytan, späd med vatten om det behövs, koka upp och rör i matyoghurt.
Smaka av soppan med salt och eventuellt vinäger om du blandat rotfrukter i soppan. Garnera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…