Smuldeg:
250 g rumsvarmt smör
2 tsk bakpulver
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Fyllning:
2 ägg
2 dl crème fraîche
1 dl socker
rivet skal av 0,5 apelsin
eller citron
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Nyp ihop alla ingredienserna till en litet smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper.
3. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen 35 - 40 minuter. Låt den kallna i formen innan du skär upp den i rutor.
12 - 16 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng