Placeholder

Smörkräm

Ingredienser

60g Äggula

Sockerlag:
250g Strösocker
60g Vatten

500g Smör (rumsvarmt)

Eventuell Smaksättning

En sats är ungefär lagom till att täcka en tårta, eller till en sats biskvibotten.

Gör så här

1. Vispa äggulorna luftigt dvs ca 5-10 min på hög hastighet.

2. Koka upp sockerlagen till 118°.

3. Under vispning hälls sockerlagen över de vispade äggulorna. Vispa sedan tills smeten svalnat.

4. Tillsätt lite av det rumsvarma smöret åt gången och vispa därefter luftigt. Smaksätt sedan om så önskas men ex smält choklad, lemon curd osv men se till att temperaturen på det du smaksätter med är så nära smörkrämen i temperatur som möjligt så den inte skär sig.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.