Smörgåstårta med tonfisk och kräftstjärtar

Ingredienser

Bröd:
6 st hönökakor i halvmåneform

Fyllning:
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1,5 msk chilisås
0,5-1 tsk salt
0,5-1 krm mald vitpeppar eller svartpeppar
2 burkar à ca 120 g tonfisk
1 st stor röd lök

Garnering:
6 st kokta ägg
2 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 msk chilisås
0,25-0,5 tsk salt
ca 0,5 krm vitpeppar eller svartpeppar
ca 20 centimeter gurka
ca 350 g kräftstjärtar i lake
ca 10 st körsbärstomater
ca 0,5 st citron
1 burk röd stenbitsrom
0,25 krukor dill

Gör så här

Börja med fyllningen.
Finhacka rödlöken och låt tonfisken rinna av.
Blanda crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke
Häll i rödlöken och tonfisken.
Rör om till en jämn smet. Nu är fyllningen klar.
Ta fram ett stort fat och lägg 2 st hönökakor bredvid varandra så det blir en cirkulär form. Om du inte har ett tillräckligt stort fat så får du skära bort en bit av kanten på brödet.
Bred på hälften av fyllningen.
Lägg 2 st hönökakor ovanpå och bred på resten av fyllningen.
Lägg på de sista 2 hönökakorna.
Sätt plastfolie över tårtan och ställ in den i kylskåp, gärna över natten så den hinner safta till sig ordentligt.
Koka äggen så de blir hårdkokta. Kyl sedan ner dem.
Blanda crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke.
Bred på i ett jämnt lager ovanpå smörgåstårtan.
Skiva de kokta kalla äggen.
Lägg på äggskivorna på smörgåstårtan.
Skär gurkan i skivor. Lägg ovanpå äggskivorna i två ringar.

Låt kräftstjärtarna rinna av.
Halvera körsbärstomaterna.
Skär citronen i tunna skivor och dela på mitten.
Lägg körsbärstomaterna innanför den inre ringen av gurka och kräftstjärtarna mellan den inre och yttre ringen av gurka.
Sprid ut citronskivshalvor i en rund ring över kräftstjärtarna.

Pytsa ut stenbitsromen i små högar mellan citronskivorna.

Klipp över dill över hela smörgåstårtan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.