Smördegsflan
– 1 kyld smördegsrulle, ev glutenfri
– 1 ägg
– 1 msk kallt vatten
– ½ tsk salt
Färskoströra
– 6 små salladslökar
– 300 g färskost
– 3 dl crème fraiche
– 3 msk finhackad dill
– ½ tsk salt
– 1 krm svartpeppar
Topping
– 1 kilo oskalade räkor
– 100 g sugar snaps (salladsärter) eller sockerärter
– 1 knippe rädisor
– ärtskott
4 portioner
Sätt ugnen på 225°.
2. Smördegsflan: Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Blanda uppvispat ägg, kallt vatten och salt, pensla flanet med blandningen. Tillaga strax under mitten i ugnen, 10–15 minuter. Låt svalna. Om degen blåsts upp i ugnen, tryck till den med handen.
3. Färskoströra: Ansa och strimla salladslöken fint. Vispa med elvisp samman färskost och crème fraiche i en bunke. Vänd ner salladslök, dill, salt och peppar. Bred ut röran på smördegen.
4. Topping: Skala räkorna. Koka sugar snapsen i lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Spola dem i kallt vatten. Dela dem i bitar. Ansa och skiva rädisorna. Fördela räkor, sugar snaps och rädisor på smördegsflanet. Toppa med ärtskott.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk