Smördegspaj med räkor och färskost

Ingredienser

Smördegsflan
– 1 kyld smördegsrulle, ev glutenfri
– 1 ägg
– 1 msk kallt vatten
– ½ tsk salt
Färskoströra
– 6 små salladslökar
– 300 g färskost
– 3 dl crème fraiche
– 3 msk finhackad dill
– ½ tsk salt
– 1 krm svartpeppar
Topping
– 1 kilo oskalade räkor
– 100 g sugar snaps (salladsärter) eller sockerärter
– 1 knippe rädisor
– ärtskott
4 portioner

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.
2. Smördegsflan: Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Blanda uppvispat ägg, kallt vatten och salt, pensla flanet med blandningen. Tillaga strax under mitten i ugnen, 10–15 minuter. Låt svalna. Om degen blåsts upp i ugnen, tryck till den med handen.
3. Färskoströra: Ansa och strimla salladslöken fint. Vispa med elvisp samman färskost och crème fraiche i en bunke. Vänd ner salladslök, dill, salt och peppar. Bred ut röran på smördegen.
4. Topping: Skala räkorna. Koka sugar snapsen i lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Spola dem i kallt vatten. Dela dem i bitar. Ansa och skiva rädisorna. Fördela räkor, sugar snaps och rädisor på smördegsflanet. Toppa med ärtskott.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.