smaksatta rostade mandlar

Ingredienser

smak 1:
1 dl sötmandel
1 dl kokande vatten
1 tsk havssalt

smak 2:
1 dl sötmandel
1 dl kokande vatten
0,5 tsk lakritspulver
0,5 tsk havssalt

smak 3:
1 dl sötmandel
1 dl kokande vatten
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Häll upp det kokande vattnet och smaksättningen i tre olika skålar. Rör om tills saltet lösts upp och pulvret blandats upp med vattnet. Lägg i mandlarna och rör om. Låt stå i ca tio minuter. Plocka upp mandlarna ur vätskan och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform. Rosta mandlarna i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.

Ett nyttigare tips på godis som blir farligt gott!

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.