16-20st
100gr rumsvarmt smör, 1,5 dl socker, 0,5 dl farinsocker,2 tsk vaniljsocker, 1 ägg, 3,75 dl mjöl, 0,5 tsk bakpulver, 0,5 tsk bikarbonat, 16- 20 dumlekolor, flingsalt
200gr
Blanda smör, sockersorterna, vispa ihop krämigt med elvisp, tillsätt ägget, vispa lite till, sikta ner torrvarorna,arbeta ihop för hand bara så att precis går ihop till en jämn deg, dela degen i 16-20 bitar, platta varje delen i handen lägg i en kola vik över kanterna så kolan täcks och rulla ihop till en boll, lägg på plåt och platt till lite lätt, ha generöst med mellanrum mellan kakorna, grädda mitt i ugnen ca 8 min, ska flyta ut och bli lätt gyllenbruna, garnera gärna med flingsalt
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng