Placeholder

Små friterade fetaostpiroger

Ingredienser

1 rulle filodeg eller yufkadeg

Fyllning:
200g fetaost
100g mozzarella
1,5 dl finhackad persilja eller mynta
Lite paprikapulver

Till pensling:
2 ägg
1 dl mjölk
2-3 msk olivolja
salt och peppar

Ströbröd
1 l olja till fritering

Gör så här

Blanda fyllningen väl (ost och persilja/mynta).

Blanda ingredienserna till penslingen.

Rulla ut filodegen på en fuktig handduk så att degen inte torkar till sig.

Skär degen i trekanter (pizzaslice-stl).

Pensla filodegen med ett lager penslingsmix och lägg sedan
1-2 msk fyllning på den breda kortsidan i trekanten. Rulla ihop till en tät ”cigarr” utan glipor.
Lägg upp dem på plåten och lägg över en fuktig kökshandduk medan du rullar klart alla piroger. Förslut rullarna väl med lite vatten så att de håller ihop under fritering.

Doppa dem i penslingsmixen och rulla dem sedan i ströbröd innan fritering.

De kan frysas i upp till 3-4 mån (ofriterade)

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.