1 rulle filodeg eller yufkadeg
Fyllning:
200g fetaost
100g mozzarella
1,5 dl finhackad persilja eller mynta
Lite paprikapulver
Till pensling:
2 ägg
1 dl mjölk
2-3 msk olivolja
salt och peppar
Ströbröd
1 l olja till fritering
Blanda fyllningen väl (ost och persilja/mynta).
Blanda ingredienserna till penslingen.
Rulla ut filodegen på en fuktig handduk så att degen inte torkar till sig.
Skär degen i trekanter (pizzaslice-stl).
Pensla filodegen med ett lager penslingsmix och lägg sedan
1-2 msk fyllning på den breda kortsidan i trekanten. Rulla ihop till en tät ”cigarr” utan glipor.
Lägg upp dem på plåten och lägg över en fuktig kökshandduk medan du rullar klart alla piroger. Förslut rullarna väl med lite vatten så att de håller ihop under fritering.
Doppa dem i penslingsmixen och rulla dem sedan i ströbröd innan fritering.
De kan frysas i upp till 3-4 mån (ofriterade)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…