Placeholder

Små ananaspajer med hallon

Ingredienser

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
200 g smör
1,25 dl socker

Fyllning:
500 g konserverad krossad ananas
2 ägg
2 dl crème fraîche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
20 färska hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Skär smöret i tärningar och tillsätt det tillsammans med sockret. Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut den i 6 springformar, ca 9 cm, eller en stor springform på 24 cm.

3. Häll av spadet på ananasen och rör ihop den med resten av ingredienserna till fyllningen, utom hallonen. Häll smeten i pajformarna och tryck ned några hallon i.

4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills pajerna fått lätt färg. Låt svalna helt innan du serverar med grädde eller glass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.