Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
200 g smör
1,25 dl socker
Fyllning:
500 g konserverad krossad ananas
2 ägg
2 dl crème fraîche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
20 färska hallon
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Skär smöret i tärningar och tillsätt det tillsammans med sockret. Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut den i 6 springformar, ca 9 cm, eller en stor springform på 24 cm.
3. Häll av spadet på ananasen och rör ihop den med resten av ingredienserna till fyllningen, utom hallonen. Häll smeten i pajformarna och tryck ned några hallon i.
4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills pajerna fått lätt färg. Låt svalna helt innan du serverar med grädde eller glass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…