Skumtomtefluff
1 förp skumtomtar (à 200 g)
1 l vispgrädde
Tårtbotten
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Chokladmousse
2 1/2 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad
2 äggulor
225 g frysta tinade eller färska hallon
Garnering
125 g färska hallon
1 förp skumtomtar (à 200 g)
citronmelissblad
Skumtomtefluff: Klipp skumtomtarna i små bitar.
Häll grädde och skumtomtebitar i en kastrull. Värm på svag värme (obs får ej koka) och rör hela tiden tills tomtarna smält. Häll över i en skål och låt det svalna i kylen i minst 6 timmar gärna över natten.
Öppna timer: 6 timmar
Sätt ugnen på 175°C.
Tårtbotten: Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke och sikta ner blandningen i äggsmeten. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet och häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är klar. Låt svalna helt.
Öppna timer: 30 minuter
Chokladmousse: Vispa grädden fast.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikro. Rör ihop äggulorna i en skål och rör ner i chokladen under kraftig omrörning. Vänd ner grädden lite i taget till en jämn smet. Låt stå kallt minst 1 timme.
Öppna timer: 1 timme
Skumtomtefluff: Vispa upp skumtomtefluffet fluffigt.
Dela tårtbotten i tre delar och bred sedan på chokladmoussen på det nedersta lagret. Lägg på nästa tårtbottensdel och strö över hallon (frysta hallon behöver rinna av lite innan användning). Bred sedan över ca 1/3 av skumtomtefluff och lägg på den översta tårtbotten.
Garnering: Dekorera med resten av skumtomtefluffet och garnera med skumtomtar, hallon och citronmeliss.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng