4 portioner ris
ca 600 g strimlad färsk skinka
1 msk olja
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl kycklingbuljong av fond
eller tärning
0,5 dl tomatpesto
salt
peppar
1 tsk rödvinsvinäger
1 ask färsk gräslök, ca 20 g
1 röd paprika
1 gul paprika
1 kruka sallad
1. Koka riset. Stek köttet i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över köttet i en kastrull, tillsätt grädden och buljongen och låt sjuda ca 5 minuter.
2. Rör ned tomatpeston och smaka av grytan med salt, peppar och vinäger.
3. Hacka gräslöken. Ansa och skär paprikor och sallad i bitar. Servera grytan med paprika, sallad och ris och strö över gräslöken.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng