Placeholder

Skinkris med grönsaker

Ingredienser

1 msk smör
200 g rökt skinka i strimlor
1 dl finhackad gul lök
4 dl ris
8 dl grönsaksbuljong av tärning
1 pkt fryst grönsaksblandning, 250 g
2 dl ost i tärningar
0,5 tsk salt

Sås:
2 dl gräddfil
0,5 dl chilisås eller ketchup
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk italiensk salladskrydda
eller salvia

Gör så här

1. Fräs lök och skinka lätt i smöret någon minut utan att det tar färg. Tillsätt riset och späd med buljongen, salta och låt det hela koka under lock ca 20 minuter.

2. Blanda under tiden såsen och tärna osten. Låt grönsaksblandningen koka med de sista 5 minuterna.

3. Blanda strax före serveringen med osttärningar i rispannan och bjud såsen och gärna färsk gurka till.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.