1 msk smör
200 g rökt skinka i strimlor
1 dl finhackad gul lök
4 dl ris
8 dl grönsaksbuljong av tärning
1 pkt fryst grönsaksblandning, 250 g
2 dl ost i tärningar
0,5 tsk salt
Sås:
2 dl gräddfil
0,5 dl chilisås eller ketchup
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk italiensk salladskrydda
eller salvia
1. Fräs lök och skinka lätt i smöret någon minut utan att det tar färg. Tillsätt riset och späd med buljongen, salta och låt det hela koka under lock ca 20 minuter.
2. Blanda under tiden såsen och tärna osten. Låt grönsaksblandningen koka med de sista 5 minuterna.
3. Blanda strax före serveringen med osttärningar i rispannan och bjud såsen och gärna färsk gurka till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…