800 g skinka eller bog
2 msk smör
1 pkt tärnat bacon
1 burk ajvar, 340 g
2 msk kycklingfond
salt
peppar
1 röd paprika
1 orange paprika
Servering:
fusillipasta eller liknande
färsk basilika
1. Skär köttet i stavar på ca 1 x 5 x 5 cm. Bryn i omgångar i smör i en panna. Lägg över i en gryta.
2. Stek bacontärningarna i stekpannan tills de får färg och lägg över köttet. Tillsätt ajvar, kycklingfond, salt och peppar. Låt grytan koka upp och sedan sjuda ca 25 minuter.
3. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar och tillsätt i grytan. Låt sjuda 3 minuter. Smaka av kryddningen och servera med pasta och färsk basilika.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…