Skinkcheesecake med physalis Therese matobak

Ingredienser

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

7 skivor kavring (16 SP)
75 g smör (28 SP)
3 st gelatinblad
200 g färskost naturell, light (13 SP)
4 dl Salakis turkiska yoghurt 0%
150 g färskost gräslök, light (10 SP)
200 g rökt skinka, Icas tunna (2 SP)
2 msk skånsk senap (2 SP)
½ dl hackad persilja
100 g rökt skinka (1 SP)
physalis
persilja

Totalt blir det 72 SP för hela cheesecaken, dela i valfria stora bitar för att få fram SP/st.

TIPS! Byt ut det vanliga smöret mot Bredgott mindre (13 SP) så blir totalen 57 SP istället.

Gör så här

Mixa brödet i en matberedare.
Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet.
Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
Ställ i frysen medandu gör fyllningen.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5-10 min.
Rör ihop färskostarna och crème fraiche.
Hacka skinkan fint och blanda ner i ostblandningen tillsammans med senap.
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull och rör ner i smeten.
Blanda i persilja.
Bred fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i minst 4 tim.

Ta cheesecaken ur formen och garnera med skinka, physalis och persilja.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.