Pajdeg
3 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
115 g Norrmejerier Smör
ev. 2 msk Norrmejerier crème fraiche,
gör degen spröd
Fyllning
100 g champinjoner
en klick Norrmejerier Smör
2 krossade vitlöksklyftor
200 g grön sparris (fryst eller burk)
100 g crabsticks
en liten burk musslor (150 g)
3 dl Norrmejerier Vispgrädde
200 g skalade räkor
3 ägg
1 dl riven ost (helst Västerbottensost)
salt och peppar
Värm ugnen till 225°. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.Tumma ut degen i pajformen, spara gärna lite deg till dekoration, och ställ formen kallt en stund. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Skiva champinjonerna och fräs dem i lite smör. Lägg sedan i väl avrunnen sparris samt vitlök. Låt alltsammans bli genomhett, krydda med salt och peppar. Lägg detta i botten på pajskalet. Fyll på med crabsticks och musslor. Vispa ihop grädde, ägg och ost. Krydda smeten med salt och peppar och slå den i pajskalet. Grädda i 200° 30 min eller tills fyllningen stelnat. Täck gärna med folie i början.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng