Pajdeg
3 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
115 g Norrmejerier Smör
ev. 2 msk Norrmejerier crème fraiche,
gör degen spröd
Fyllning
100 g champinjoner
en klick Norrmejerier Smör
2 krossade vitlöksklyftor
200 g grön sparris (fryst eller burk)
100 g crabsticks
en liten burk musslor (150 g)
3 dl Norrmejerier Vispgrädde
200 g skalade räkor
3 ägg
1 dl riven ost (helst Västerbottensost)
salt och peppar
Värm ugnen till 225°. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.Tumma ut degen i pajformen, spara gärna lite deg till dekoration, och ställ formen kallt en stund. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Skiva champinjonerna och fräs dem i lite smör. Lägg sedan i väl avrunnen sparris samt vitlök. Låt alltsammans bli genomhett, krydda med salt och peppar. Lägg detta i botten på pajskalet. Fyll på med crabsticks och musslor. Vispa ihop grädde, ägg och ost. Krydda smeten med salt och peppar och slå den i pajskalet. Grädda i 200° 30 min eller tills fyllningen stelnat. Täck gärna med folie i början.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…