Skagenröra

Ingredienser

Ingredienser Skagenröra:

2 dl vegansk majonnäs
3 msk tångcaviar, blandade färger
ca 1-2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl hackad färsk dill
1 liten rödlök
1 fänkål
150 g palsternacka
salt och svartpeppar
Olivolja

Ingredienser övrigt:

1 limpa levainbröd
Vegosmör eller olivolja att steka i
4 msk röd eller svart tångrom
Några dillkvistar
Olivolja
1 citron
Salt och peppar

Gör så här

Skala och hacka palsternackan; 7×7 mm stora tärningar.
Koka palsternackan al dente.

Finhacka:
Rödlök
Fänkål

Blanda ihop alla ingredienser förutom olivoljan.
Smaka av med citronjuice.
Låt gärna stå i kylskåp några timmar före servering.

Skiva levainbröd.
Stek brödet i rikligt med smör eller olivolja tills det fått fin färg.

Bygg toasten:
Brödskiva
Generös klick skagenröra
Tångrom
Liten dillkvist
Citronklyfta
Ringla över lite olivolja och nymald svartpeppar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.