Kaka:
6 ägg
5,5 dl socker
rivet skal av 1 citron
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dl kokhett vatten
Glasyr:
200 g smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 äggvitor
2 tsk citronjuice
Garnering:
1 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt citronskalet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten tillsammans med det heta vattnet.
3. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Låt svalna.
4. Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull. Ta från värmen och rör i resten av ingredienserna. Låt svalna men inte stelna.
5. Bred glasyren på kakan och strö på kokos. Låt stelna och skär upp i 24 rutor.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…