Placeholder

Silviarutor med citron och kokos

Ingredienser

Kaka:
6 ägg
5,5 dl socker
rivet skal av 1 citron
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dl kokhett vatten

Glasyr:
200 g smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 äggvitor
2 tsk citronjuice

Garnering:
1 dl kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt citronskalet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten tillsammans med det heta vattnet.

3. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Låt svalna.

4. Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull. Ta från värmen och rör i resten av ingredienserna. Låt svalna men inte stelna.

5. Bred glasyren på kakan och strö på kokos. Låt stelna och skär upp i 24 rutor.

24 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.