Olja
1 Stor Lök, hackad
2-3 medium stora morötter, hackad
500g köttfärs
2 matsked tomat puré
0,25 L köttbuljong
900g potatis, hackad
85g smör
3matsked mjölk
1. Värm olja i en kastrull. Häll i den hackade löken och morötterna. Låt löken få bli mjuk.
När det är mjukt, höj värmen, häll i köttfärsen och fräs den brun, häll ut extra vattnet ur kastrullen.
Häll i tomat purén. Rör om i några minuter. Häll i buljongen, låt den få småkoka i 40 min.
(Om det är förmycket buljong i så häll ut buljongen)
2. Sätt ugnen på Varmluft: 160C eller normalt 180C.
Gör potatismoset.
Skala potatisen, skär upp i mindre bitar och koka med salt. Koka i ca 10-15 min så potatisen är mjuk.
Häll ut vattnet, mosa potatisen med mjölken och smöret.
3.Häll i nöttköttet i en ugnssäker form, Lägg på potatismoset på toppen.
Baka i 20-25 minuter i ugnen tills topparna är ljusbruna.
(Kan frysas in)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…