Shepherd’s pie

Ingredienser

Olja

1 Stor Lök, hackad

2-3 medium stora morötter, hackad

500g köttfärs

2 matsked tomat puré

0,25 L köttbuljong

900g potatis, hackad

85g smör

3matsked mjölk

Gör så här

1. Värm olja i en kastrull. Häll i den hackade löken och morötterna. Låt löken få bli mjuk.
När det är mjukt, höj värmen, häll i köttfärsen och fräs den brun, häll ut extra vattnet ur kastrullen.

Häll i tomat purén. Rör om i några minuter. Häll i buljongen, låt den få småkoka i 40 min.

(Om det är förmycket buljong i så häll ut buljongen)

2. Sätt ugnen på Varmluft: 160C eller normalt 180C.

Gör potatismoset.
Skala potatisen, skär upp i mindre bitar och koka med salt. Koka i ca 10-15 min så potatisen är mjuk.

Häll ut vattnet, mosa potatisen med mjölken och smöret.

3.Häll i nöttköttet i en ugnssäker form, Lägg på potatismoset på toppen.
Baka i 20-25 minuter i ugnen tills topparna är ljusbruna.

(Kan frysas in)

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.