Olja
1 Stor Lök, hackad
2-3 medium stora morötter, hackad
500g köttfärs
2 matsked tomat puré
0,25 L köttbuljong
900g potatis, hackad
85g smör
3matsked mjölk
1. Värm olja i en kastrull. Häll i den hackade löken och morötterna. Låt löken få bli mjuk.
När det är mjukt, höj värmen, häll i köttfärsen och fräs den brun, häll ut extra vattnet ur kastrullen.
Häll i tomat purén. Rör om i några minuter. Häll i buljongen, låt den få småkoka i 40 min.
(Om det är förmycket buljong i så häll ut buljongen)
2. Sätt ugnen på Varmluft: 160C eller normalt 180C.
Gör potatismoset.
Skala potatisen, skär upp i mindre bitar och koka med salt. Koka i ca 10-15 min så potatisen är mjuk.
Häll ut vattnet, mosa potatisen med mjölken och smöret.
3.Häll i nöttköttet i en ugnssäker form, Lägg på potatismoset på toppen.
Baka i 20-25 minuter i ugnen tills topparna är ljusbruna.
(Kan frysas in)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng