1 finhackad liten gul lök, 50g
1 finhackad vitlök
2 tsk olivolja
100g squash i stavar
1 tsk spiskummin
1 krm chiliflakes
4 dl krossade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl vita bönor
100g skivade minitomater
Salt och peppar
2 ägg
50g salladsost eller fetaost
1 msk gräslök
Fräs all lök i en liten gryta, tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt squashen och låt den fräsa med så att den får färg.
Tillsätt spiskummin och chiliflakes och låt det fräsa med i någon minut. Rör ner krossade tomater och buljongtärning och låt allt småputtra i 10 minuter.
Tillsätt väl sköljda vita bönor och skivade minitomater. Smaka av med salt och peppar.
Knäck i äggen försiktigt, gärna en bit ifrån varandra. Låt shakshukan koka under lock tills äggen har stelnat.
Rätter går utmärkt att äta med annan typ av ost, flera sorters bönor och utan ägg om man vill det.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng