4 personer
Tid: 40 minuter
Tomatröra:
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk olivolja
400 g krossade tomater av god kvalitet
1 tsk torkad oregano
salt, nymald svartpeppar
eventuellt socker
Till servering:
4 ägg
färska örter, t ex oregano
Hacka vitlöken och löken. Fräs det i oljan utan att den tar färg i en vid panna, gärna ugnsfast.
Häll i tomaterna och tillsätt oreganon. Låt det koka ihop på svag värme utan lock till en tjock röra cirka 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.
Gör fyra små gropar i såsen och knäck försiktigt i äggen.
Låt pannan stå kvar på svag värme tills äggen stannat eller ställ in i ugnen på 150° cirka 10 minuter.
Salta och peppra på äggen. Garnera gärna med färska örter.
Ställ pannan på bordet och bjud grillat eller rostat bröd att ösa upp äggen och såsen på.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…