Placeholder

Shakshuka (bakade ägg i tomatröra)

Ingredienser

4 personer
Tid: 40 minuter

Tomatröra:

2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk olivolja
400 g krossade tomater av god kvalitet
1 tsk torkad oregano
salt, nymald svartpeppar
eventuellt socker

Till servering:

4 ägg
färska örter, t ex oregano

Gör så här

Hacka vitlöken och löken. Fräs det i oljan utan att den tar färg i en vid panna, gärna ugnsfast.

Häll i tomaterna och tillsätt oreganon. Låt det koka ihop på svag värme utan lock till en tjock röra cirka 15 minuter.

Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.

Gör fyra små gropar i såsen och knäck försiktigt i äggen.

Låt pannan stå kvar på svag värme tills äggen stannat eller ställ in i ugnen på 150° cirka 10 minuter.

Salta och peppra på äggen. Garnera gärna med färska örter.

Ställ pannan på bordet och bjud grillat eller rostat bröd att ösa upp äggen och såsen på.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.