Till 12 st:
Muffins:
2 ägg
2 dl socker
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl mjölk
3,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 tsk stött kardemumma
1 nypa salt
Mandelmassa:
250 g sötmandel
2 dl socker
Garnering:
5 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
Florsocker
Muffins:
Sätt ugnen 175 grader.
Koka upp mjölken tillsammans med kardemumman.
Låt svalna.
Vispa socker och smör poröst.
Blanda ner 1 ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna för sig och varva ner dessa tillsammans med mjölken.
Rör om och häll ner smeten till 2/3 i en smörad muffinsform.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Mandelmassa:
Skålla mandlarna genom att koka upp dem med vatten, kyla i iskallt vatten och sedan trycka ut dem ur skalet.
Mixa mandlarna i en mixer tills du får ett fint pulver.
Tillsätt sockret och mixa med mandelmjölet tills blandningen blir slät och varm. Kan ta några minuter.
Vispa grädden och vaniljsockret.
Skär av toppen på muffinsen, gröp ur lite av muffinsen och blanda ihop med mandelmassan.
Lägg ner en klick av blandningen,. spritsa över vispgrädden och lägg på locket och sikta till sist över lite florsocker
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng