7 dl havregryn
250 gram mandelmassa
150 gram smör
1 dl socker
6 msk vispgrädde
Ca 1 msk kardemumma
1 msk vaniljsocker
Några droppar bittermandelolja
Kokos, flagad mandel eller mandelmjöl att rulla bollarna i.
Kör havregrynen lätt i matberedare så de blir till ett grovt mjöl. Tärna smör och mandelmassa. Ha i socker, vispgrädde, kardemumma, vaniljsocker och bittermandelolja. Kör beredaren tills det är en slät gegga ? Forma bollar med lätt blöta händer, smeten är rätt lös, rulla i kokos/mandel och ställ kallt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…