7 dl havregryn
250 gram mandelmassa
150 gram smör
1 dl socker
6 msk vispgrädde
Ca 1 msk kardemumma
1 msk vaniljsocker
Några droppar bittermandelolja
Kokos, flagad mandel eller mandelmjöl att rulla bollarna i.
Kör havregrynen lätt i matberedare så de blir till ett grovt mjöl. Tärna smör och mandelmassa. Ha i socker, vispgrädde, kardemumma, vaniljsocker och bittermandelolja. Kör beredaren tills det är en slät gegga ? Forma bollar med lätt blöta händer, smeten är rätt lös, rulla i kokos/mandel och ställ kallt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng