900 g vetemjöl special
125 g smör
50 g jäst (för söt deg)
5 dl mjölk
160 g socker
2 tsk kardemumma (krossad)
2 st ägg (ett till pensling)
Vispgrädde
Mandelmassa
Florsocker
Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Det är lättare att äta två små än en stor :D
Sätt ugnen på 225°
1. Häll upp mjölet i en bunke
2. Smula smöret i mjölet precis som en smulpaj, det ska inte finnas några klumpar
3. Gör en liten grop i mjöl-smör blandningen och smula jästen så den ligger i gropen
4. Värm mjölken till fingervarmt häll den på jästen
5. Kläck 1 ägg i gropen
6. Arbeta degen i assistent i minst 10 minuter så degen blir seg
7. Låt degen jäsa i 30-40 minuter
8. Dela degen i bitar som väger runt 60 g, då blir det ca 30 st. De blir ganska små
9. Gör bullar av alla bitar och låt de jästa på plåtar i 30-40 minuter
10. Blanda det andra ägget med lite mjölk till pensling
11. Pensla bullarna innan de går in i ugnen
12. Grädda i mitten av ugnen på 225° i 7-10 minuter
Går utmärkt att frysa in och bara tina i micron om man vill ha semlor någon annan gång.
Vispa grädden, riv och mjuka upp mandelmassan, lägg ihop och pudra med florsocker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…